There are no breaking news at the moment

En gång i tiden ansågs filmer som var tecknade vara något enbart för barn. Till de populäraste hörde Disney filmerna och även om de med dagens mått mätt kunde vara ganska så våldsamma och till och med rasistiska så var de ändå riktade mot den yngre publiken.

Idag är verkligheten en helt annan och det finns många exempel på animerade filmer som antingen riktar sig till både barn och vuxna, som Finding Nemo och Lejonkungen, och de som enbart är ämnade för en äldre publik. Exempel på sådana är Sausage Party, Loving Vincent och Persepolis, där ganska tunga eller kontroversiella ämnen behandlas i animerad form. Det finns även filmer som är delvis animerade eller som är baserade på tecknade serier. Ett typiskt exempel är Frank Millers 300, som nästan helt spelades in mot en green screen och som ligger nära det originella seriealbumet, även om den hade verkliga skådespelare. Icke att förglömma är också den myriad av tecknade serier för Tv som är inriktade på en vuxen publik, som The Simpsons och Green Park.

Animerat att se fram emot

Den animerade trenden är hetare än någonsin och det märks i det kommande utbudet av filmer. En sådan är Scoob! som självfallet är en nyversion av de omåttligt populära berättelserna om Scooby Doo. I den nya filmen ska världens mest populära Grand Danois och hans gäng kämpa mot en konsipration att släppa loss dödsrikets väktare, den trehövdade hunden Kerberos. Andra gamla seriefigurer som nu ska upp på vita duken i moderniserad tappning är Tom & Jerry, som kommer att fortsätta sin konstanta katt och råtta jakt som började redan på 1940-talet.

Från Disney är det också saker på gång, och Mulan är nog den som de flesta ser mest fram emot. Här är det dock frågan om en ny version av den animerade filmen om den kinesiska prinsessan med riktiga skådespelare istället. För den som föredrar animerat från Disney får det istället bli Soul att titta på. Den handlar om en musiklärare som hamnar på den andra sidan och får genomgå diverse prövningar och har röster från skådespelare som Jamie Foxx och Tina Fey,

Lite modernare men likväl extremt populära är de gula figurerna Minions, som snart ska komma ut med filmen Berättelser om Gru. Här får publiken följa med i deras äventyr igen som handlar om ett barns kamp för att bli den största skurken i världen, alltid med Steve Carells fantastiska röst. Baby-bossen är också på gång i en uppföljare till den första filmen, och likaså är stenåldersfamiljen Croodarna.