There are no breaking news at the moment

Tack vare teknologins ständiga utveckling så är det idag enkelt att boka biljetter till filmer på nätet. Med några enkla klick kan du inte bara skaffa biljetterna som du vill ha, utan även bestämma var du vill sitta eller ge bort dem i present.

Fördelarna med online-bokning av biobiljetter är många och du kan göra det hela precis var och när du vill. Allt du behöver är en mobil, en surfplatta eller en dator och en uppkoppling till internet!

Var ska du sitta?

När du bokar biljetter online så sparar du först och främst en massa tid. Där du en gång i tiden var tvungen att stå och köa, eller chansa i sista sekunden, så kan du nu i lugn och ro skaffa de biljetter som du vill ha hemma, på jobbet eller till och med under resan. Du kan också läsa om filmen, vilka som spelar i den och om den fått bra eller dåliga recensioner. Det är vidare mycket enkelt att se var filmen går; många filmer spelas på flera olika biografer och du kan jämföra saker som tider och transportmöjligheter för att få det bästa alternativet.

En annan viktig aspekt av onlinebokning är sittplatsen. Det här är ett ganska stort beslut då det kommer att påverka din upplevelse. Ska du gå själv är detta mycket enkelt, men om du ska gå i sällskap med andra så är det bra att konferera först då alla har olika tycke och smak. Att sitta långt bak ger till exempel en bättre översikt men skapar samtidigt ett visst avstånd medan platserna längst fram ger dig möjlighet att ”sjunka in” i filmen totalt men inte får samma breddvidd. Sitter du i mitten får du lite av varje men blir samtidigt omgiven av många människor, vilket inte alltid är optimalt.

En kul present

Du kan också ge bort biobiljetter i present till andra genom att antingen köpa biljetter till en specifik föreställning eller skaffa ett presentkort. En kul, lite lyxig present som glädjer alla och som kanske kan bli ett tillfälle att träffas på. Ytterligare en fördel med detta är att du slipper springa omkring i butiker för att hitta något lämpligt, och dessutom låter du mottagaren själv bestämma vad de vill se.